За нас

Добре дошли

Ако искате да се пототопите в цветните ритми на българския фолклор може да се присъедините във всяка една група, която ви е удобна в съответния час. Групи "Луди млади", "Гайтани", "Шевица" и "Розета"

Нашата цел е заедно да се потопим в магията на фолклора, като научим различни хорца. Автентични, обработени / кръчмарски / балкански танци. През това време успешно ще разпуснете след работа, ще намерите нови приятели! Създали сме различен по вид групи, в които всеки танцьор може да помогне на друг чрез основната си дейност, какво по-хубаво от това.

Участваме в различни фестивали. Организираме се групово на балкан, море, пикник, дори на кафе след танци. А често заразяваме служителите в кафенето и танцуваме всички заедно, като се създава една страхотна емоция.

Редовно организираме събития, в които абсолютно всеки е добре дошъл. Хоротеки на открито и закрито.

График

Видео представяне

Венелин Руменов - преподавател

Венелин Руменов е роден на 06.05.1991г. в гр.Русе. През 2013г. в него се запалва магията към фолклора. Така той започва усилено да търси различна информация ,от различни места. Не след дълго започва да танцува в русенски клуб за български народни танци и същевременно да взема участия с ансамбъл “Русчуклийче” както в нашата страна,така и в чужбина.

През 2018г. решава да организира благотворителна хоротека, с която помага на детенце от Русе.

През 2019г. започва своето висше образование в АМТИИ “Проф.Асен Диамандиев” гр.Пловдив , със специалност “българска народна хореография”. През същата година на 22.01.2019г. той дава начало с първа репетиция на ФТК”Родолюбец”. Организирането на хоротеки продължава и до днес, където русенци могат да се забавляват, да намират нови приятели и не на последно място, да научат ново хорце.